Engelbrektsloppet/Kristinaloppet

Norbergs radio och elektronikkonsult ansvarar för ljudet på Kristinaloppet och Engelbrektsloppet i Norberg. Tävlingarna arrangeras andra helgen i februari, varje år. För ungdomar arrangeras Lilla Engelbrektsloppet på lördagen. En nyhet från 2005 är Engelbrektshalvan. Halva längden, men hela festen.

Starten för Kristina och Engelbrektsloppet sker på Stora Kylsbo, ca. 3 km. från Norbergs Centrum. Tre aktiva högtalare används på stativ och ger ett bra ljud över hela startplatsen. Med elverk, så kan ljudet placeras på platser som saknar el. Med högtalarstativen så kan högtalarna placeras på öppna fält. Speakern använder trådlös mikrofon, för information till tävlande och publik. Bilden är taget vid starten 2006. På grund av det mjuka underlaget, gick det inte att köra ut någon mobil ljudvagn, utan anläggningen fick fraktas ut med snöskoter.

Vid målet för Kristina och Engelbrektsloppet på Norbergs torg, placeras högtalarna i en skylift. Detta ger ett bra ljud över torget, och en kraftig högtalare sprider ljudet bra på upploppet. Slutsteg och mixer är placerad i speakervagnen och musiken från CD-spelaren dämpas, när speakern pratar. Vid prisutdelningen på torget används anläggningen ifrån starten.

Norbergs radio & elektronikkonsult använder Electrovoice horn med JBL drivers i skylift, för bästa ljud. Subbas på marken.
Rapportering från kontrollerna kan via mobiltelefon ske direkt via högtalarna.

För information och bokning ring tfn 021-141282 eller 070-6454126
eller Epost djperra@telia.com