Blandade bilder på utförda arbeten

Ljud på Valborgsmässoaftonen på hembygdsgården Karlberg i Norberg 2007.  Kondensatormikrofoner används till kören Grufliga röster.  För talet används en mikrofon av typ Shure SM58.  Par 56 spotlight används för att lysa upp kören.

 

Firandet av ”Första Maj”,  på torget i Norberg.

 

Barnkör underhåller vid firandet av Carl von Linne 300 år.  Platsen är utanför gruvmuseum i Norberg.  Kondensatormikrofoner används för att barnens sång skall höras.  Ett piano kopplas direkt till mixerbordet.

 

Norbergs radio och elektronikkonsult anlitas för ljudet på Sveriges Nationaldag i Norberg och Fagersta.  På bilden från Västanfors Hembygdsgård är det körsång under ledning av Olle Långström.

 

I Norberg så är det fest på Hembygdsgården Karlberg, varje midsommarafton.  Det börjar med musikunderhållning av gruppen Grönbergs och sedan så ska midsommarstången resas av starka män, innan dansuppvisning av Norbergs Folkdansgille tar vid.  Slutligen så är det lekar för både små och stora.  På bilden så är det Folkdansgilles egna musikanter, som spelar.  Trådlösa mikrofoner används, för att de skall kunna sitta vid midsommarstången och spela.  När bilden togs var det lite osäkert väder, så de satt uppe på scenen och spelade.

 

Norbergs radio och elektronikkonsult har ansvaret för ljudet på Sala Silverman, en triatontävling.  På bilden syns den mobila ljudvagnen med högtalare i masten.  Det är högtalare av märket Community, som har ett bra ljud.  Vid simmningen nere vid bryggan används en anläggning och ljudet skickas trådlöst till denna anläggning.

 

Vid Riks70 loppet i Sala, ansvarade Norbergs radio och elektronikkonsult för ljudet.  Stora högtalare var placerade i byggkranen och ljudet hördes över ett stort område.

 

 Avesta spelmanslag och Norbergs PRO-kör under invigningen av Norbergsdagarna 2008 på Norbergs torg. Kondensatormikrofoner används för ljudet ifrån scenen.